G-LV3HZYKHTF

Mit kell tudni az autó kárpit tisztításról?

Az autó kárpitját különböző erős anyagokból készítik. Vannak szövet, alcantara és bőr kárpitok, amiket  különböző szerekkel lehet kitakarítani.

Az autókárpit takarítását nem lehet egy otthoni kanapé takarításával összevetni. A használt eszközök és tisztítószerek sem ugyanazok.

A foltok természete is nagyon változó. Az autóban a kárpiton a legnagyobb mértékben por, különféle szemcsék találhatók, sok esetben beleülve a szövetek rácsszerkezetébe. Ezeket nagy tejlesítményű porszívóval lehet eltávolítani. De a szövetszálakat célszerű egy kefével fellazítani. Ezt nagyon körültekintően kell végezni, hiszen vannak kevésbé jó minőségű textil anyagok is, amik könnyen bolyhosodnak. Eltérő keféket lehet alkalmazni bőr felületekre és szövetre.

Más típusú szennyeződések is kerülhetnek az autó kárpitjára. Állatszőr, ételmaradék, italok folyhatnak ki.  Ezeket is speciális autótisztítószerekkel lehet eltávolítani. A különféle foltok sok esetben különböző eljárást igényelnek, illetve más-más tisztítószert. Mással lehet eltávolítani a zsíros, olajos foltokat, munkásruháról származó foltokat. Más tisztítószer szükséges a kifolyt üdítő, kakaó és bor esetében.

Ezután vannak azok a foltok, amiket a tulajdonos már megpróbált kiszedni mindenféle házi tisztítószert alkalmazva. Ezek sok esetben ezekkel a szerekkel fixálva lesznek, amit már nekünk is sokkal nehezebb kiszedni.

Vannak olyan ún. makacs foltok, amikkel néha nekünk is meggyűlik a bajunk. De az esetek 99 %-ban el tudunk távolítani minden foltot.

Célszerű autókozmetikában végeztetni a nagyobb takarításokat, mert túl azon, hogy otthon nem lehet alaposan kitakarítani az autó belsejét, kényelmes is. Amíg mi kitakarítjuk az autóját Ön is végezheti amit szeretne. Tehát a kényelem sem megvetendő szempont.

 

Hívja a KELI Autókozmetikát!

+36 30 948-4073